У Фонді соціального страхування України на обліку перебуває понад 3,3 мільйона роботодавців та інших осіб, які зобов’язані сплачувати єдиний внесок (ЄСВ). З них юридичних осіб – 1,4 млн., фізичних осіб – 1,9 млн.

«З початку цього року кількість страхувальників зросла на 97,9 тис. та сягає вже понад 3,33 млн. Разом із тим зростає кількість застрахованих працівників – станом на сьогодні на виплати і послуги від Фонду мають право 12,7 млн. осіб, це на 2,3 млн. більше, ніж у 2017 році. З них власне працівників – 10,8 млн. У першу чергу, таке суттєве зростання пов’язано із законодавчими змінами, якими усіх фізичних осіб-підприємців, незалежно від обраної системи оподаткування, у 2016 році було віднесено до застрахованих осіб», – говорить голова правління Фонду Володимир Саєнко.

Нагадаємо, система загальнообов’язкового державного соціального страхування передбачає матеріальне забезпечення, страхові виплати, надання медичних і соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Застрахованою у Фонді є кожна фізична особа, яка сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок.

Фонд соціального страхування України здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток; надає допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами та допомогу на поховання; фінансує курс реабілітаційного лікування працюючим після перенесених захворювань і травм; фінансує щомісячні страхові виплати і надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей; забезпечує потерпілих лікуванням в закладах охорони здоров’я та санаторно-курортним лікуванням, фінансує для них лікарські засоби і вироби медичного призначення тощо.



Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь