Для участі в засіданні прибув 21 депутат, щоправда після перерви їх залишилось дещо менше. Однак кворум був, тому вдалося розглянути всі питання порядку денного та прийняти відповідні рішення.

Після відкриття засідання традиційним Державним Гімном України, депутати приступили до роботи.

Найперше були заслухані та затверджені звіти керівництва міської ради про виконання міського бюджету та програми соціально-економічного та культурного розвитку м.Бучач за 2018 рік.

Третім питанням було прийняття аналогічної програми на 2019 рік. Розглянувши проект, запропонований виконавчим комітетом, депутати внесли деякі поправки щодо переліку запланованих робіт та затвердили програму.

Міський голова наголосив, що прийнятий документ – не статичний; протягом року можна буде вносити зміни, додавати ті пункти, які будуть актуальними та важливими для громади міста, зменшувати чи збільшувати фінансування певних міських програм та робіт.

Знаковою подією стало позитивне рішення ради щодо фінансування розробки Генерального плану міста Бучач.

Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Бучацької РДА Іван Лесюк доповів, що Генеральний план є найважливішим документом у сфері містобудування. За змістом це є не просто карта, як дехто вважає, але об’ємний пакет містобудівної документації, яка визначає принципи вирішення питань розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту і фактично визначає розвиток міста на найближчі 15-20 років. Роботи по розробці Генплану включають актуалізацію картографічної основи в масштабі 1:2000 (аерофотозйомку), інвентаризацію земель міста, розробку історико-архітектурного опорного плану Бучача.

Після розгляду всіх інших питань порядку денного була оголошена невелика перерва, після якої депутати розпочали розгляд блоку земельних питань (а їх всіх було 70).

По завершенні пленарного засідання міський голова подякував депутатам за плідну роботу та висловив сподівання на майбутнє, що і депутатський корпус, і громада міста будуть ще активніше брати участь в роботі органу місцевого самоврядування.

Результати відкритого поіменного голосування по питаннях 31-ї cесії Бучацької міської ради сьомого скликання, перелік прийнятих рішень та відеозапис пленарного засідання ви можете переглянути на відповідній сторінці сайту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь