Упродовж 2018 року Фондом соціального страхування України профінансовано 200,7 тис. допомог по вагітності та пологах. За оперативними даними загальна сума видатків склала 3,77 млрд грн, що на понад 456 млн грн або 13,7% більше, ніж у 2017 році.

Право на отримання допомоги по вагітності та пологах від Фонду має кожна застрахована особа у разі настання страхового випадку в період роботи. Нагадаємо, застрахованою є особа, що сплачує та/або за яку сплачується ЄСВ, тобто кожна працевлаштована особа або фізична особа-підприємець. На сьогодні в Україні застрахованими є понад 12 млн осіб.

Допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середнього доходу надається працюючим жінкам за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами.

Для обчислення її суми необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, що видається лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку.


Прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь