В нашій державі удосконалюється законодавча база з охорони праці, де пріоритетним залишається збереження життя і здоров’я працівників будь-якого виробництва, підприємств, організацій та установ.

Сьогодення передбачає нові вимоги до професійного рівня працівника, який за обсягом і різнобічністю вирішуваних завдань повинен бути спеціалістом широкого профілю, володіти основами та інноваційними технологіями. І разом з тим дотримуватися безпеки як особистої, так і стосовно колег.

Днями в ТзОВ «Бучачагрохлібпром» було проведено навчання з охорони праці для керівників структурних підрозділів, підсобних господарств. Розглянуті заходи щодо покращення умов праці на підприємстві та профілактики виробничого і невиробничого травматизму.

Акцентували увагу на створенні безпечних, сприятливих і комфортних умов для працівників, приведенні до відповідності вимог санітарних і температурних режимів у приміщеннях, забезпеченні працівників спеціальним одягом, іншому. Адже статтею 13 Закону України «Про охорону праці» роботодавця зобов’язано забезпечити вимоги додержання законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. З цією метою організовується атестація робочих місць на відповідність вимог охорони праці, де за підсумками вживаються заходи щодо усунення небезпечних і шкідливих для здоров’я виробничих факторів.

Підсумовуючи проведену на підприємстві роботу, можна сказати, що системний підхід до управління охороною праці в ТзОВ «Бучачагрохлібпром» – це напрацьована, дієва і результативна робота з охорони праці на всіх етапах життя підприємства.

М.Лизуник, страховий експерт з охорони праці Бучацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь