Агентство з розвитку приватної ініціативи (АРПІ) та Мережа ОГС для підтримки громад зі спадщиною GoHeritage! оголошує старт програми підтримки молодіжних ініціатив для розвитку культурної спадщини малих громад України.

До участі запрошуються молодіжні ОГС та ініціативні групи з малих громад України, які знають конкретні шляхи із залучення мешканців до використання/інтерпретації культурної спадщини своїх громад в цілях місцевого розвитку.

Ініціативи повинні бути реалізовані у територіальних громадах сіл, селищ, міст з кількістю населення до 50 тис. мешканців будь-яких регіонів України (крім окупованих територій АР Крим, окремих районів Донецької та Луганської областей) у відповідності до планів інтерпретації місцевої спадщини. Планується підтримати не більше одної ініціативи на одну громаду.

Програма охоплює три етапи:

1) подання концепцій ініціатив молодіжними ОГС/ініціативними групами, що діють у малих громадах. Подати концепцію проекту необхідно до 7 травня 2021 року, заповнивши заявку за цим посиланням: https://forms.gle/LaJRd8eny2YfYmsUA. Для перегляду і зручності заповнення – заявка у форматі word доступна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1jBVSLMrbPeh94tKN69UqNC49YoIv87lG/view. До заявки необхідно долучити супровідний лист від організації громадянського суспільства / ініціативної групи щодо наміру участі в цій програмі, лист органу місцевого самоврядування відповідної територіальної громади про підтримку ініціативи. За результатами оцінювання буде відібрано 20 концепцій ініціатив. Результати відбору будуть оголошені 20 травня 2021 року.

2) курс з планування інтерпретації та менторський супровід молодіжних команд у створенні планів інтерпретації спадщини обраних громад та доопрацювання ініціатив для заявлених громад;

3) реалізація та грантова підтримка відібраних ініціатив, що узгоджуються з розробленими планами інтерпретації або пропонують заходи на їх виконання.

Детальніше про проєкт – тут https://cutt.ly/ax5yqOs.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь