Важливий крок на шляху популяризації та розвитку туризму зробила Бучацька громада, підписавши меморандум про створення кластеру «Тепле Поділля». До нього також долучилися Чортківська, Борщівська, Заліщицька, Скала-Подільська, Більче-Золотецька та Мельнице-Подільська громади та Тернопільська обласна державна адміністрація.

Головним натхненником «Теплого Поділля» є координатор з розвитку мережі «Greenways» Сергій Підмогильний, який вже не один рік виношував цю ідею. Підписання меморандуму – це лише маленька її частинка, яка дозволила об’єднатися громадам навколо спільної мети. Попереду перед громадами великий пласт роботи. Хоч Поділля вже є яскравим туристичним об’єктом, проте маємо зробити його якісним продуктом, який можна пропонувати мандрівникам, насамперед, з добре розвиненою інфраструктурою.

Аби краще зрозуміти, як діяти далі, учасники меморандуму вирішили самі побувати туристами і вирушили одним із маршрутів нашої мальовничої місцевості.

Оглянувши захоплюючу панораму Чорткова, попрямували до Бучача, де відвідали нашу головну красуню-ратушу. Тут присутні мали змогу продегустувати різноманітні напої від ПРАТ «Галіція Дистилері», а справжньою несподіванкою для гостей стала можливість оглянути місто з балкону архітектурної пам’ятки. Далі – попрямували до Язловця. Також побували в селі Нирків, де насолодилися могутнім Джуринським водоспадом, помилувалися неймовірним краєвидом Заліщик в селі Хрещатик, відвідали село Монастирок, де є Церква Воздвиження Чесного Хреста, печера «Язичницька» та язичницький жертовник, а також заглянули в підвали оборонної споруди смт Скали-Подільської.

На завершення цього динамічного дня обговорили проблеми, які виявили під час мандрівки та обговорили наступні кроки в цьому напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь