Відповідно до протоколу № 8 засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА, з метою посилення пожежної безпеки в області у 2021 році, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств повинні забезпечити сільськогосподарську техніку, задіяну на збиранні врожаю, іскрогасниками та первинними засобами пожежогасіння, здійснити заходи щодо організації роботи добровільних пожежних дружин, пожежно-технічних комісій з забезпечення надійного протипожежного захисту підприємств, задіяних у переробці, зберіганні продукції нового врожаю та грубих кормів.
Також вони мають дотримуватись передбачених законодавством заходів, пов’язаних з утриманням у технічно-справному стані пожежних автомобілів, пристосованої до гасіння пожеж техніки та забезпечити організацію цілодобового чергування водіїв у період жнивної кампанії.
В документі йдеться й про забезпечення керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств виконання вимог «Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України» затверджених наказом Міністерства агропромислової політики та МНС України від 04. 12. 2006 року №730/770.