Сьогодні вранці, приблизно о 6.20 Тернопільщину, зокрема й Бучаччину, сколихнув землетрус. На щастя, підземні поштовхи були досить слабкими – 4.3 бали за шкалою Ріхтера на глибині близько 60 кілометрів.

Фахівці зафіксували, що епіцентр землетрусу був неподалік Чорткова. Таку інформацію оприлюдинили у Німецькому науково-дослідному центрі геологічних наук GFZ.

Найактивнішим землетрус виявився на півдні Тернопільщини. Підземні поштовхи відчули також мешканці Хмельницької та Вінницької областей. На Бучаччині – легке тремтіння.

Як запевняють фахівці, магнітуда 4,3 не несе значної шкоди. Люди, які перебувають близько до епіцентру землетрусів такої потужності, зазвичай лише відчувають легку вібрацію.

❗Однак основні заходи безпеки, навіть при найменших підземних поштовхах, слід пам’ятати завжди: 📌Зберігайте спокій, уникайте паніки.

📌Швидко залиште будинок та відійдіть від нього на відкрите місце, якщо ви знаходитесь на першому-другому поверсі.

📌Негайно залиште кутові кімнати, якщо ви знаходитесь вище другого поверху.

📌Негайно перейдіть у більш безпечне місце, якщо ви знаходитесь у приміщенні. Станьте в отворі внутрішніх дверей або у кутку кімнати, подалі від вікон і важких предметів.

📌Не кидайтесь до сходів або до ліфта, якщо ви знаходитесь у висотній споруді вище п’ятого поверху. Вихід зі споруди найбільш буде заповнений людьми, а ліфти вийдуть із ладу.

📌Вибігайте з будинку швидко, але обережно. Остерігайтесь уламків, електричних дротів та інших джерел небезпеки.

📌Віддаліться від високих споруд, шляхопроводів, мостів та ліній електропередач.

📌Зупиніться, якщо ви їдете автомобілем, відчиніть двері та залишайтесь у автомобілі до припинення коливань.

📌Перевірте, чи немає поблизу постраждалих, сповістіть про них рятувальників та, по можливості, надайте допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь