Із часу повномасштабного вторгнення російських окупантів на українську землю, станом на 17 травня 2022 року, до служби зайнятості Бучаччини звернулося 78 переселенців з районів ведення бойових дій.

З них: 7 – за консультаціями та 71 – у пошуку місць праці. 25 особам з числа переселенців було надано статус безробітного.

За скеруванням Бучацької районної філії 7 осіб працевлаштовані. Найбільше у сферах обслуговування та вирощування зернових культур.

На 17 травня 2022 року на обліку в службі зайнятості Бучаччини перебуває 58 переселенців, з них 19 зі статусом безробітного. З числа безробітних найбільше кухарів , бухгалтерів, економістів і юристів. Для них кар’єрні радники продовжують пошук прийнятних місць праці. Роботодавці зможуть отримувати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року №331.

Загальна тривалість надання такої компенсації – два місяці з дня працевлаштування. Програма діє на період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його закінчення.

На зазначену компенсацію мають право роботодавці, крім тих, які є бюджетними установами, фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

На даний час із заявами про надання компенсацій до районної філії звернулося 4 роботодавці – 2 товариства з обмеженою відповідальністю та 2 фізичних особи-підприємці, які працевлаштували 23 особи з числа ВПО.

Шановні роботодавці! Якщо Ви можете запропонувати роботу переселенцям, зверніться у Бучацьку районну філію Тернопільського обласного центру зайнятості.

Спільними зусиллями допоможемо їм знайти роботу!

Працюємо на благо України та українців!

Бучацька районна філія

Тернопільського обласного

центру зайнятості

(тел. 2-17-84)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь